fot. svry /shutterstock.com
Arbuzowy napój
Składniki:
- pół arbuza
- pół cytryny
- 3 łyżki cukru
- listki mięty
Przygotowanie:
Z arbuza odkroić kawałek (1/3) i wstawić do lodówki.
Pozostały miąższ wykroić z arbuza i zmiksować.
Oddzielnie zmiksować sok z cytryny z cukrem i listkami mięty,
dodać go do zmiksowanego arbuza i wstawić do zamrażarki.
Gdy zamarznie zmiksować blenderem i udekorować świeżym,
6 komentarzy:
Mmmmmmmm :) brzmi nieźle ;) kiedy już nasycę się samym arbuzem w czystej postaci będzie to dobra odmiana ;)
Miłego weekendu :)
To mój ULUBIONY owoc ... hm pycha !!!
Pyyyyyyyyyyyycha na pewno spróbuję!
Mniam, mniam wygląda apetycznie i orzeźwiająco, w sam raz na upały...:)
arbuzy darze bezgraniczną milościa, a przepis brzmi niezmiesko pysznie
Pierwszy raz spotykam się z takim napojem, ale brzmi naprawdę orzeźwiająco. Super, dzięki :)
Prześlij komentarz