sobota, 18 czerwca 2011

Pora na arbuza


fot. svry /shutterstock.com

Arbuzowy napój

Składniki:
- pół arbuza
- pół cytryny
- 3 łyżki cukru
- listki mięty
Przygotowanie:
Z arbuza odkroić kawałek (1/3) i wstawić do lodówki.
Pozostały miąższ wykroić z arbuza i zmiksować.
Oddzielnie zmiksować sok z cytryny z cukrem i listkami mięty,
dodać go do zmiksowanego arbuza i wstawić do zamrażarki.
Gdy zamarznie zmiksować blenderem i udekorować świeżym,
schłodzonym w lodówce arbuzem. Napój z arbuza gotowy!
źródło

6 komentarzy:

Mała Mi pisze...

Mmmmmmmm :) brzmi nieźle ;) kiedy już nasycę się samym arbuzem w czystej postaci będzie to dobra odmiana ;)

Miłego weekendu :)

KASANDRA pisze...

To mój ULUBIONY owoc ... hm pycha !!!

Agnieszka pisze...

Pyyyyyyyyyyyycha na pewno spróbuję!

mamaga pisze...

Mniam, mniam wygląda apetycznie i orzeźwiająco, w sam raz na upały...:)

Pinel pisze...

arbuzy darze bezgraniczną milościa, a przepis brzmi niezmiesko pysznie

Agnes pisze...

Pierwszy raz spotykam się z takim napojem, ale brzmi naprawdę orzeźwiająco. Super, dzięki :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Wystąpił błąd w tym gadżecie.