poniedziałek, 8 lutego 2010

Cukrowe serca

Foto: deco & Style
1. Cukier kryształ mieszamy z niewielką ilością wody, tak aby był mokry, ale nie rozpuszczał się (na 200 g cukru, około 1 łyżeczki wody). Dobrze wymieszać.
2. Do części cukru dodać farbkę spożywczą, kropla po kropli, aż uzyskamy pożądany kolor.
(Gdy cukier wyschnie kolor będzie jaśniejszy).
3. Foremki do lodu (najlepiej silikonowe) wypełnić masą i ucisnąć dobrze.
4. Pozostawić na noc do wyschnięcia.

Sposób na cukier nie sprawdzony, ale wydaje się prosty. :)))

5 komentarzy:

Jotkaa pisze...

Super pomysł! Chyba muszę go wypróbować... ;)

Marzena pisze...

Proste,ale kaloryczne to jest niesamowicie

Espresso pisze...

Cukier dla konia na Walentynki :D

Ewa pisze...

OOO! Muszę koniecznie spróbować !
Pozdrawiam
Ewa

Ania ze Wzgórza pisze...

eeeextra pomysł! :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails